Vuosi 2012 projektilaivausten vuosi

Konttinostojen lisäksi satamanosturi Gottwald varmisti paikkamme pohjoisen Suomen projektilaivausten satamana vuonna 2012. Lukuisten sekä roro- että lolo -liikenteessä laivattujen kappaleiden määränpäänä oli useimmiten sekä Pohjois-Suomen että Pohjois-Ruotsin kaivokset. Painavimmat yksittäiset kappaleet olivat noin 130 tonnin painoisia ja nostot suoritettiin tandem-nostoina kahdella nosturilla yhteistyökumppanimme Havatorin kanssa. Laivoista purettiin myös yhteensä seitsemäntoista tuulimyllyn tarvikkeet. Yksi tuulimylly pystytettiin Ajoksen satama-alueella ja loput kuusitoista muodostivat Suomen suurimman erikoiskuljetusprojektin kuljetuksina Olhavaan ja Tervolaan. Nostorintamalla lisävarmuutta tuovat kaksi Havatorin Sennebogen-materiaalinkäsittelykonetta.

siipinipun-nosto