Kemi Shipping Oy:n yhteistoimintaneuvottelut päätökseen

Kemi Shipping Oy käynnisti 18.11.2021 sopeuttamis- ja yhteistoimintaneuvottelut eri henkilöstöryhmien kanssa tuotannollisin ja taloudellisin perustein. Sopeuttamistarpeen pääasiallisena syynä on paperitoimitusten loppuminen Kemistä.

Yhteistoimintaneuvottelut Kemi Shippingin kaikkien henkilöstöryhmien osalta ovat päättyneet. Sopeuttamistarpeena 23 henkilön työsuhde päättyy. Lisäksi on sovittu lomautusjärjestelystä kesään 2023 saakka. Eläköitymisillä, uusilla toimintamalleilla ja töiden järjestelyillä pystyttiin merkittävästi vähentämään liiketoiminnan supistumiseen perustunutta arviota henkilöstön vähennystarpeesta. Merkittävä osa työsuhteen päättymisistä toteutetaan vapaaehtoisuuteen perustuvilla järjestelyillä.

”Kiitos henkilöstöllemme rakentavasti ja vastuullisessa hengessä käydyistä neuvotteluista. Meillä on nyt hyvä pohja kehittää yhtiön toimintaa edelleen”, sanoo Kemi Shippingin toimitusjohtaja Kari Lundell.

Järjestelyt astuvat voimaan 1.2.2022 alkaen.

Lisätiedot:

Kari Lundell, toimitusjohtaja, Kemi Shipping Oy, puh. 040 713 1046

Uskollinen Kemin kävijä Oranjeborg toistaiseksi viimeisellä käynnillä

Marraskuun puolessa välissä m/v Oranjeborg lastasi toistaiseksi viimeistä kertaa Kemissä. Heti valmistuttuaan telakalta vuonna 2004 alus on varsin säännöllisesti vieraillut Kemissä noin parin kuukauden välein ja vienyt metsäteollisuuden tuotteita USA:n itärannikolle. Käyntejä on tullut yhteensä lähes sata eli 96 kappaletta ja lastia on lastattu n 880.000 tonnia. Lasti on ollut pääsääntöisesti Metsä Boardin Kemin tehtaan kartonkia eli lastimäärä vastaa jotakuinkin tehtaan kahden vuoden tuotantoa.
 
Viimeisimmällä matkallaan Oranjeborg suuntasi uuden lastaussatamansa Ruotsin Uddevallan kautta viimeaikaiseen määräsatamaansa Baltimoreen, jossa myös USA:n presidentti Joe Biden hiljattain vieraili kartonkivarastossa. https://www.dailymail.co.uk/news/article-10187165/Biden-admits-gallon-gas-loaf-bread-costs-more.html 
 
Koronarajoitusten mukaisesti koruttomasti jäähyväisinä Kemi Shipping luovutti laivalle yrityksen viirin sekä miehistölle kemiläistekoiset villapipot. Goede reis!